Zapatero malgasta i posa contra les cordes els ajuntaments

El Govern Espanyol ha traït a les administracions locals. A traïció ha aprovat un decret per prohibir que els ens locals es puguin endeutar per tirar endavant els seus projectes, i ho ha fet de manera genèrica, sense ni tant sols tenir en compte si la feina l’han fet be o no, és igual tots els ajuntaments al mateix sac, els més endeutats i els menys. Aiixeta tancada per tots.

Tothom distret amb l’estatut d’autonomia i la reforma del Tribunal Constitucional, tot plegat per seguir perdent el temps i el govern de Zapatero aprova un decret nocturn per eliminar la capacitat de gestió dels ajuntaments. Sembla una broma de mal gust, Zapatero desprès de malgastar els diners amb les seves boges decisions, ara passa el seu deute als ajuntaments.

 La notícia ja ha provocat les primeres reaccions, ajuntaments i diputacions de tots colors polítics a corre-cuita aprovant crèdits i endeutaments, en una cursa ridícula per intentar saltar la norma aprovada. Segurament seria millor una plantada política del municipalisme català davant el pitjor atac que ha rebut el municipalisme en democràcia, lamentablement l’obediència cega d’alguns impedirà una actitud de fermesa i contundència.  

Què faran els grups municipals del PSC davant un decret com aquest? Restaran callats? Què faran els grups municipals de CiU? S’abstindran en les mesures de ZP? Què faran els grups municipals republicans i d’IC? Podem esperar que la política municipal sigui lliure i pugui trobar un front comú per denunciar aquest vergonyant decret del Govern Espanyol? Si els dirigents polítics dels partits catalans no són capaços de fer un front comú, que com a mínim ho faci el municipalisme català. La mala gestió del Govern Espanyol no la tenen que pagar els Ajuntaments i resta d’ens locals, les administracions més properes als ciutadans, prou espoli a Catalunya.