Luxúria i diversió sense límit

La comarca de l'Alt Empordà ha estat al llarg d'aquesta setmana al punt de mira de la majoria de mitjans de comunicació locals i estatals. El motiu: l'obertura d'un dels prostíbuls més grans d'Europa, el 'Paradise'. El seu propietari, José Moreno, un home detingut diverses vegades acusat de tràfic de persones i blanqueig de diners, ha aconseguit reunir tres milions d'euros per desenvolupar aquest projecte faraònic dins el terme municipal de la Jonquera.

El local no va ser benvingut pels veïns i és per això que l'Ajuntament va fer aturar les obres l'any 2006 al·legant que el prostíbul podria comportar problemes de trànsit i delinqüència. Finalment el TSJC ha donat la raó a Moreno però pel mig va haver de veure com un grup d'encaputxats li cremaven la nau causant desperfectes per un valor de més de 87.000 euros.

Ahir a la nit alguns mitjans de comunicació barcelonins titllaven l'Alt Empordà de ser el 'Puti-club de França'. Segurament la distància entre la capital i el municipi fronterer fa perdre objectivitat, sensibilitat i tacte a l'hora de tractar aquests temes que no cal dir són delicats. Els habitants dels municipis empordanesos estan cansats de ser assenyalats constantment amb noticies relacionades amb la prostitució. Des de fa molts anys les carreteres d'aquesta zona han patit l'invasió de professionals del sexe a cada cruïlla. On està la regulació d'aquestes activitats que tant malmeten el territori i deixen una imatge pèssima de la comarca? S'ha arribat a un punt extremadament delirant on, fins i tot, Google Street View permet veure la prostitució a peu de carretera tal i com ja va denunciar AraGirona.cat mesos enrere.

En cerles íntims, alguns alcaldes veuen amb bons ulls l'obertura de prostíbuls al considerar que aporten riquesa al municipi vitalitzant els comerços del poble. Com pot ser això possible si els bordells obren les seves portes just quan els altres les tanquen? També afirmen que aquests locals ajuden a buidar les carreteres de prostitutes. No cal ser un expert per veure que això tampoc és cert. Mentre unes treballen de dia, les altres ho fan de nit.

A França la prostitució està prohibida i a Espanya, simplement no està ni tant sols regulada. Potser seria hora que algú tingués la decència (mai millor dit) de clavar els colzes i començar a treballar per posar fi a una situació vergonyosa. Les ordenances municipals que alguns consistoris han imposat per tal d'eradicar la prostitució a la carretera, com és el cas de Vidreres, no són suficients. No estem al Far-West, els ajuntaments no es poden prendre la llei per la seva part. És hora doncs, que els polítics deixin de veure els braus des de darrera la tanca i treballin per posar fi a una situació degradant pel nostre territori, d'una vegada i per totes.