La fi del Girona rai!

Ara fa pocs dies l’Estat donava per fet el retard del soterrament de tren convencional al seu pas per Girona, obra que anava lligada a l’arribada del tren d’alta velocitat al seu pas per la ciutat, una proposta feta pel PP i que va comptar amb l’entusiasme del PSC gironí.

Una proposta milionària, sobrera i que ens acabarà costant molt car a les comarques de Girona. Cal tenir en compte el retard de l’arribada del TAV, la disminució de les inversions a les nostres comarques amb l’excusa dels diners invertits en l’alta velocitat i ara, el retard en el soterrament del tren convencional. Tot plegat una prova evident de la fi del famós 'Girona rai', la fi d’una Girona governada pels mateixos de sempre que no ha sabut donar resposta i dissenyar una Girona moderna, oberta i amb lideratge.

Si afegim a tot això la liquidació de Caixa de Girona per absorció per part de 'La Caixa', amb el silenci de complicitat de les entitats econòmiques i sindicals podem confirmar que ens trobem en una situació complexa, mancada d’un projecte vertebrador i que il·lusioni.

Les lamentacions i les acusacions entre els diferents partits no són excusa, ara cal una aposta ferma, unitària per exigir el compromís per dur a terme les infraestructures necessàries, no podem acceptar retards amb l’excusa de la crisi. No podem acceptar més retards, no és de rebut que ara s’aturi el tren convencional, no podem acceptar que el desdoblament de la N-II segueixi parat, posant en perill una economia competitiva i la seguretat de les persones i no podem acceptar més lamentacions.

La solució per a les nostres comarques no és la Fundació Príncep de Girona, un escarni per la societat gironina, un espoli de les nostres millors empreses per col·locar-nos  un model monàrquic aliè a les nostres tradicions, un intent barroer de comprar talent en clau espanyola, una manera de llençar els diners perquè quatre visquin millor.

Com és possible que mentre Girona perd, algunes institucions que semblen alienes a la realitat de l’actual situació econòmica, com la Cambra de Comerç o Caixa Girona inverteixin en una Fundació que té com objectiu espanyolitzar les nostres comarques?